Köksträdgården 2017

Efter en kall vår och en torr sommar har inte grödorna grott som vi hade tänkt. En tröst har varit de ståtliga stockrosorna (frön hemifrån), som bara växt sig högre och högre. De har t o m stått emot kraftig blåst.

Denna höst ska palsternackorna och morötterna få stå kvar över vintern, så får vi hoppas på en nystart i vår. Spenaten som vi sådde förra hösten växte kraftigt, men började blomma ganska snart, så vi fick lov att skörda tidigt. Därefter sådde vi en omgång till, men den ville inte ta sig. Sockerärtor och bondbönor blev en mindre skörd än förra året, men de blommade på nytt. Rabarber och vitlök tog sig bra och skördades. Likaså potatisen av sorten Amadine, som är mycket god. Jordärtskockorna hade inte börjat blomma ens i mitten av september, men de kunde vi ta upp så länge marken inte var frusen.

Rosen och äppelträdet mår bra och växer som de ska. Vi ser fram mot sista delen av gärdesgården under 2018, så att vi slipper ha kvar nätet till skydd mot ev rådjur.

Även i år fick vi vara med om det fantastiska gärdesgårdsbygget på gammalt vis under Kistadagen, vilken lockade massor av folk. Kul!

Share