Köksträdgården 2020

Efter en blöt och kall vår och därefter en varm och torr början på sommaren, börjar planteringarna så smått titta fram. Så här veckan före midsommar är den delade pionen, som vi flyttat hit, helt fantastisk med massor av riktigt röda blommor! Något att glädjas åt i dessa dystra pandemintider!

Rabarbern är stor och fin. Dillen från förra året – sådd framför åbrodden – kommer i massor. Lite sämre ser det ut där vi sådde dill i år, men den kanske tar sig där också. (Den tog sig med råge!) Potatisen börjar titta fram, men också där vi hade potatis förra året! Trots att vi många gånger vände och gödslade i förra årets potatisbädd. Pepparroten har blivit fler som väntat. Lök tittar upp.Timjan har vi varit tvungna att tukta ordentligt. Den brer ut sig! Nu väntar vi på mera lin, sockerärtor, brytbönor, morötter och rödbetor. Gräslöken växer och rymmer . . .

Några av humlestörarna har blåst omkull och måste rätas upp, så humlen kan klättra vidare (inte på gärdsgården). Rosa vallmo och löjtnantshjärta blommar vackert.

Nu har vi hunnit en bit in i augusti. Dåligt med regn. Spenaten växte på som vanligt och vi hann inte ens skörda den, innan den gick i blom. Sockerärtorna växer bra. Brytbönorna blommar. Morötterna tar  tid på sig, men det blev en del i alla fall. Inga rödbetor däremot, trots att vi kostade på oss odlingsband i år! Nu är det nog dags att ta upp potatisen.

Den 15 augusti kunde vi äntligen hålla årsmöte och fr o m nu blir det andra personer som förhoppningsvis kommer att fortsätta arbetet med köksträdgården.

 

Share